Често задавани въпроси относно езиковите курсове

faq1Тук може да намерите отговорите на често задавани въпроси относно езиковите курсове. Надяваме се да са Ви полезни при избора за започване на съответен курс по съответното ниво. За повече информация може директно да се свържете с нас на посочените по-долу телефони.

ЧЗВ 1

Курсовете в Езиков център Expoint могат да започнат по всяко време, ако има сформирана група от минимум четирима души. Ако за определен езиков курс, все още няма необходимия брой хора, ние Ви предлагаме две опции – или да изчакате до момента на сформиране на групата, или да започнете веднага индивидуално или полуиндивидуално обучение, с двама курсисти. Ако даден езиков курс е започнал и са минали не повече от 4 часа, можете да се включите веднага, като пропуснатите часове ще ги компенсирате допълнително.

 

ЧЗВ 2

Ако сте избрали индивидуалната форма на обучение, която ние предлагаме, времето на посещение и броят на учебните часове седмично зависи изцяло от Вас. Ако сте в група, предлагаме сутрешен, дневен, вечерен и съботно – неделен курс. Тук може да се запознаете с текущия график по Английски , Немски , Румънски и Испански език.

 

ЧЗВ 3

Продължителността на езиковите курсове е различна. Пример: Ако изберете курса ни по ОБЩ АНГЛИЙСКИ в група, ще учите около три месеца. Това е средната продължителност на едно ниво. Езиковите нива, съгласно Европейската езикова рамка са общо 6 и ако имате времето и желанието да стигнете до най-високото от тях, трябва да си подготвите около година.

Ако решите да се явите на някой от сертификатните изпити, обучението и подготовката при нас ще Ви отнеме от 3 до около 5 месеца. Ако сте избрали да учите индивидуално или полуиндивидуално, подготовката Ви, разбира се, ще е доста по – кратка. Това вече ще зависи от Вашето лично свободно време и броя на седмичните Ви посещения.

 

ЧЗВ 4

Възрастово, както и друго ограничение за обучението по чужд език няма, така че годините не са от значение за нас. Достатъчо е да вярваш в собствените си умения и да полагаш необходимите усилия, а за останалото ще се погрижим ние. Бъдете сигурни!

 

ЧЗВ 5

Отговорът ни е положителен. При започване на езиковия курс, имате възможността да ни заплатите половината такса + учебните материали, а останалата част от парите ще очакваме в началото на всеки следващ месец на обучението Ви /според договорените вноски и месеци на обучение/.

 

ЧЗВ 6

Учебните материали ще Ви ги осигурим ние. Няма да се налага да ги търсите по книжарници или издателства. Цената е различна, в зависимост конкретната учебна програма и от езиковия курс, който сте избрали.

 

ЧЗВ 7

Това е лесно. Обади ни се ! Телефонът ни за връзка с клиенти е 0897 554 664. Освен това може да се свържете с нас и чрез електронната ни поща: expoint.prevodi@abv.bg, както и в Skype: ex_point. Можете да ни намерите и през нашата Facebook фен страница или да се запишете чрез Онлайн формуляра в нашия сайт www.prevodiexoint.com
Следващата стъпка, след като вече сте се свързали с нас, или лично сте посетили нашият офис в Русе на ул. Борисова 80, вх. 2, ет. 1, е да обсъдим за конкретните Ви желания, умения и предишен езиков опит. Записването става тук на място в офиса ни с попълване на формуляр за записване и плащане на първата вноска от таксата на курса + учебния материал.
Всеки наш курсист полага входящ тест за определяне на нивото, освен напълно начинаещите, тези, които започват ниво А1. Входящият тест е от изключителна важност и ще помогне, както на нас, така и на Вас, за да прецените докъде сте стигнали в подготовката си и докъде искате да продължите с нашата помощ. Чрез определяне на Вашето ниво на езикова компетентност, ще изготвим заедно индивидуалната или груповата програма на обучение.

 

ЧЗВ 81/Курсистите, записващи се на курс могат да ползват САМО ЕДНА отстъпка. Отстъпките НЕ се ползват с натрупване, освен ако изрично не е упоменато обратното за конкретна отстъпка.
2/Отстъпките се изискват от курсистите. Администрацията на Експойнт няма как да знае на кой какви отстъпки да начисли, ако те не се предявят при записване.
3/Отстъпките се предявяват само и единствено на администрацията и само и единствено при записване. Отстъпки, предявени пред преподавател или след записването за курс няма да бъдат начислени.
4/С начисляването на отстъпка НЕ се променя стандартната процедура за плащане на вноските.

ЧЗВ 9

За две деца или втори член на семейство се прави 5% отстъпка от таксата за всеки един. Всички наши отстъпки може да погледнете тук.

 

ЧЗВ 10

Да. Езиков център Експойнт след приключване на курса, при успешно положен финален тест (с минимум 70%) издава  документ – УДОСТОВЕРЕНИЕ за завършено ниво, съгласно Общата европейска езикова рамка. В Удостоверението се  посочва завършения курс/ниво, хорариум часове, резултата от финалния тест и нивото по Европейска езикова рамка. Документът може да послужи при кандидатстване за работа български работодатели, както и за продължаване на чуждоезиково обучение. Ако решите да го представяте в друга държава, документът се превежда и евентуално при нужда, се легализира.

 

ЧЗВ 11

Финалният тест за курсовете, провеждани в Езиков център Експойнт е базиран на материала, включен в учебника за съответното ниво, както и на допълнителните лексикални и граматически материали, изучавани в рамките на съответния хорариум. Състои се от задачи, целящи да проверят нивото на усвояване на преподдения материал по отношение на граматиката, речниковия запас, способността за разбиране на текст на чужд език и способността за изразяване на курсиста на съответния език. За високите нива тестовете включват и елементи на “слушане с разбиране” и “разговор”. Тестовете са създадени за конкретния курс и са базирани на 100-точкова система. Минималният брой точки за успешно явяване на тест е 70.

 

ЧЗВ 12

При резултат от финалния тест по – нисък от 70 т. (70%) курсистът може да се яви отново в рамките на 1 месец, като заплаща такса от 30лв. и  при второто си явяване той/тя  получава различен тест. За посочения период всеки курсист на Езиков център Експойнт има възможност да коригира или допълни знанията си по съответния език с индивидуални уроци на преференциални цени.

 

ЧЗВ 13

Езиков център Експойнт работи по едни от най – добрите учебни системи, утвърдени в България и Европа. Те са различни за съответните езици и се променят периодично на база анализите на нашите преподаватели, отзивите от курсисти и колеги и новите учебници на съответните издателства.

Към настоящия момент за обученията по английски език използваме системата Traveller  на издателство MM Publications. За курсовете ни по немски език работим с Menschen и Sicher! на издателство Hueber.

 

ЧЗВ 14

Езиков център Експойнт насърчава спазването на законодателството по отношение на защитата на авторските права и препоръчва на своите курсисти да използват само оригинални учебници. Ефективността на комплект оригинален учебник, учебна тетрадка и CD е с около 30% по-висока, отколкото тази на фотокопирани. Всички учебници, доставяни от Езикова школа Експойнт са оригинални. Все пак, не е задължително да закупувате нови учебници, когато можете да си намерите такива от приятели, познати или от библиотеката.

 

ЧЗВ 15

Да, курсовете са организирани така, че има от 1 до 3 седмици почивка между съответните нива.

 

ЧЗВ 16

Разговорен курс е подходящ предимно за хора, които смятат да заминават в чужбина и са ориентирани към справяне с ежедневни ситуации. Акцентът при тях се поставя основно върху компонентите говорене и слушане. За да започнете разговорен курс е хубаво да имате поне начални познания по езика – ниво А1 и/или А2.
Стандартните курсове развиват в еднаква степен четирите главни езикови умения: четене с разбиране, писане, говорене и слушане. Те са подходящи за хора, които възнамеряват да използват езика в процеса на своето обучение или в работата си. Стандартните курсове са гаранция за задълбоченото и трайно добиване на знания.

 

ЧЗВ 17

За да се включите в някое от тези нива трябва да имате знания покриващи първите пет общоезикови нива, т.е. ниво В2 (Upper intermediate) от Европейската общоезикова рамка.

 

ЧЗВ 18

Изборът е предимно между IELTS и TOEFL, като все повече университети признават изпитите на Кеймбридж CAE или CPE.
IELTS е британски изпит, докато iBToefl – американски. И двата сертификата са валидни 2 години от датата на явяване на изпита. CAE и CPE нямат срок на валидност, но изискват по – дългосрочна подготовка. Преди да решите на кой изпит ще се явите, проверете дали университетът, в който ще кандидатствате приема този сертификат. И накрая, важно е да изберете този изпит, на който бихте могли да постигнете най-висок резултат.

 

ЧЗВ 19

Сертификатите на Cambridge са световно признати от работодатели и университети. Те са с безсрочна валидност и служат като доказателство за владеене на английски език на много високо ниво.

 

ЧЗВ 20

Сертификатите са независими един от друг и можете да се явите направо на CAE или на CPE, ако притежавате необходимите знания.

 
КУРСPosted 09.09.2016 by Nadia in category "Kурсове", "Английски език", "Немски език