СПЕЦИАЛИЗИРАН НЕМСКИ ЕЗИК

КУРС „НЕМСКИ ЕЗИК В ТУРИЗМА“

Динамичното развитие на България като туристическа страна налага все повече необходимостта от добри познания не само по английски и руски, но и по немски език в областта на хотелиерството, ресторантьорството и обслужването като цяло в туристическия сектор. Езиков център ЕКСПОЙНТ предлага Курс „Немски език в туризма“, който е предназначен за обучение на работещите в сферата на туризма и обслужването, които искат да придобият навици за общуване на немски език. Учебната система Menschen im Beruf Tourismus е предназначена за хора, които имат начални познания по езика. По време на курса ще имате възможност да се потопите в немската реч и специално подбрани диалози и лексика в сферата на ресторантьорството и хотелиерството.

Структурата и съдържанието на уроците развиват и задълбочават знанията, свързани с темите хотел, ресторант и обслужване на туристи. Дава се най-употребяваната лексика и речеви модели актуални за типичните ситуации в сферата на туризма и обслужването, като упражненията ще помогнат за бързото запомняне на немската лексика и граматика, а чрез текстове и диалози ще се научите да слушате, разбирате и произнасяте немските думи. Всичко това позволява обучението да се извърши бързо и ефективно.

nemski v turizma

За тези от вас, които са напълно начинаещи и нямат никакви познания по езика, организираме комбиниран курс по общ немски език с немски в сферата на туризма.

obsht nemski Turisam-2

С този курс едновременно ще навлезете в основите на немската граматика и ще придобиете езикови умения за справяне с ежедневни и/или академични ситуации на немски език, както и ще наблегнете на различни ситуации от ежедневната работа в хотела,  в ресторанта и т.н., запознавайки се със специфичната лексика и изрази, използвани в тях. Акцентът в курса на обучение пада върху изграждане на умения за говорене и разбиране с цел свободна комуникация с немско езични туристи.

И двата курса са предназначени за хора, които работят в сферата на туризма и разговорите с клиенти са особено важни за качественото изпълнение на работата. В курса се включват както основните изрази необходими за вашата работа, така и съпътстващата терминология, необходима за качественото изпълнение на работата и забележително обслужване, което клиента няма как да не забележи.

Основни теми, които ще бъдат разглеждани в курса:

 • Посрещане и регистрация на гости на рецепция.
  Хората, които имат задачата да посрещнат гостите в хотела – администратор и пиколо, са от особено важно значение за работата на хотела и влияят върху мнението на гостите към хотела, в който са отседнали.
  В тази тема, курсистът ще бъде обучен как да посреща учтиво гостите на хотела, да уточнява продължителността на престоя им, условията, цената и начина на плащане. Ще може вежливо да помоли госта да му предостави личен документ, за да извърши регистрацията.
  Ще се научи да дава кратка информация за първите часове от пребиваването:
  -местоположение на стаята;
  -условия за съхранение на ценности;
  -услуги на хотела;
  -работно време на ресторанта и магазините.
  Ще Ви предоставим специфични изрази, с които ще можете по най-подходящия начин да посрещате и изпращате гостите, да ги уверявате, че сте готови да помогнете по всяко време на престоя им.
 • Обслужване в кафе и ресторант.
  Барманът и сервитьорът са лицето на ресторанта или кафенето. Те имат най-много контакти с клиенти и са живата реклама на заведението. Те създават представителност, репутация и имидж на заведението. Непосредственото обслужване е важен етап в цялостния процес на обслужване на клиентите.
  В тази тема курсистът ще се запознае с точните и правилни изрази, с които да може да
  посрещне и да настани клиента на масата. Ще може да приеме поръчката, при което да установи нуждите и потребностите на клиента, да му помогне при избора и да му даде насоки и разяснения по менюто. Ще научи подробно храните, напитките, подправките и посудата (чинии, прибори, салфетки и др.).
  След като овладее изрази, които ще му помогнат при поднасянето на ястията и напитките, дори с евентуалните рекламации, курсиста ще бъде научен учтиво да изпраща посетителите и да ги покани да го посетят отново.
 • Описание на хотела и даване на информация.
  Курсистът ще се научи как да разказва подробна информация за хотела. Да запознае гостите с материалната база, удобствата, съоръженията и благоприятните условия, с които разполага хотела – фитнес, СПА зони, ресторанти, забавления, приюти за домашни любимци, лекарски кабинети и конферентни зали.
  Ще се научите как да давате информация за различните видове услуги, които предлага хотела и към кого да се обърнат гостите, ако има проблем или се нуждаят от услуга.
 • Рекламации и оплаквания.
  Много е важно в конфликтна ситуация човек да реагира адекватно и правилно, за да се справи бързо с проблема.
  Курсистът ще научи да установява възникналият проблем, да го дискутира с госта. Целта е да успокой клиента и максимално точно да обясни конкретната ситуация и как може да бъде решена в най-кратки срокове.
 • Предлагане на екскурзии, коли под наем, описание на пътя.
  Във вашата работа се оказва, че е важно да убедите клиента в това, коя дестинация е важно да посети и колко интересна би била тя за него.
  Тази тема ще Ви научи красиво и увлекателно да описвате забележителностите и интересните места, които клиента или госта трябва да посети и разгледа. Ще може да му предложите по убедителен начин различни екскурзии и начини, по които могат да бъдат организирани.
  Ще можете да предложите на клиента или госта различни видове транспорт, които да използва (коли под наем, автобуси, влакове, таксита и др.). Също така научавате как да давате адекватна информация и описание на различни маршрути.

ГРАФИК1

КУРС